2014. május 21., szerda

Horgolt fülbevalók és medálok

Elkészült egy pár ékszer szett! A mintákkal bátran bánjunk, ezeknél a daraboknál is megtalálhatóak olyanok amiket már pl. egy táska készítéséhez felhasználtunk.
A fülik Eldorado horgolócérnából készültek 1,75-ös horgolótűvel.
A webáruházunkban itt találod az ELDORADO horgolócérnákat!

Nézzük az elsőt:
Ez a pár fülbevaló és medál az egyszerű "Nagyi négyzet" alapján készült! Itt megtalálod hogyan készül a Granny Square!

A második szett:
Ezekből az egyszerű hexagonokból már táskát is készítettünk és fülbevalónak is milyen jól mutat! Csak egy díszesebb gomb kell a közepébe és már elegánsabb is! Itt a leírása, hogy hogyan készül.

A harmadik szett:
Ugyan úgy indítjuk mint az előző hexagon fülik horgolását, de úgy, hogy a 3 RHP-k közé egy-egy gyöngyöt fűztem. Majd következő körként 5láncszemekkel körül megyek a gyöngyökön úgy hogy a 3RHP-k tetejébe öltöm le őket. Végül a szirmokat az 5 láncszemes ívre horgolom a következő képpen: 1 RP, 2 FP, 3 RHP, 2 FP, 1RP. Ezt megismétlem körbe mind a hat gyöngy fölé.

A negyedik féle ékszerszett többféle színben:







Kezdjük 15 láncszemmel, majd visszaszúrni az elsőbe, így lett egy kör. A kör közepébe 30 RHP. Ezzel meg is van az egyik karika. Annyi a trükk, hogy a másik karikát úgy készítjük, hogy a 15 láncszemet átfűzűk az első karikán és úgy szúrúnk vissza az első láncszembe. Így máris összekapcsoltuk a két karikánkat. Most már csak a 30 RHP-t kell ráhorgolnunk a második karikánk 15 láncszemére.





Jó munkát!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése