2013. december 19., csütörtök

Makramé hópehely

Alapanyagok:
- 8 szál kb. 30 cm-es viaszolt szál
- 4 db fagyöngy
- 1 db ékszerkarika
- színtelen körömlakk
Elkészítése:
A szálakat félbehajtjuk. Az egyik félbehajtott szálat a karikán átvezetjük, majd hurkot képzünk rá. A többi szálat az elsőhöz hasonlóan szintén felhurkoljuk a karikára.
Két pár szálból egy laposcsomót készítünk a karikához közel. A maradék három pár szálból is csomózunk 1-1 laposcsomót. (Itt megtalálod a laposcsomó készítésének rajzát!)
Két laposcsomó szélső szálait összefogjuk, s egy fagyöngyöt húzunk rájuk. A gyöngy melletti szálakkal kötünk egy laposcsomót a gyöngy alá. Figyeljünk arra, hogy a szálakkal szép íveket alakítsunk ki. Még három ugyanilyen gyöngy és laposcsomó párost készítünk.
A gyöngyök alatti laposcsomók két szélső szálát összefogjuk, s a szomszéd szálakkal erre kötünk két laposcsomót. A lépést megismételhetjük a többi szállal is.
Az egyik dupla laposcsomó középső szálait meghagyjuk, a végüket összecsomózzuk. Ez lesz a díszünk akasztója. Az összes többi  lelógó szálat a csomók tövénél levágjuk. A levágott szálaknál a csomók végét bekenjük színtelen körömlakkal, ami megakadályozza a csomók kibomlását.
... és akár színes hópelyheket is készíthetsz!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése